OUTSYSTEMS ÇEVRİMDIŞI VERİLERİNE GENEL BAKIŞ

Forumlar OUTSYSTEMS ÇEVRİMDIŞI VERİLERİNE GENEL BAKIŞ

  • Bu konu boş.
  • Post
    BAYPM
    Moderatör

    Öncelikle çevrimdışı veri nedir?

    Çevrimdışı veri, bir cihazın veya uygulamanın internet bağlantısı olmadan çalışabilmesi için önceden indirilen veya yerel olarak saklanan verileri ifade eder. Offline veriler, birçok uygulamada kullanılır ve bazı durumlarda internet erişimine sahip olamadığınızda veya zayıf bir internet bağlantısına sahip olduğunuzda işlevselliği sürdürmeye yardımcı olabilir.

    Çevrimdışı veriler, internet erişiminin sınırlı veya pahalı olduğu durumlarda veya kullanıcıların uygulamayı daha verimli ve sorunsuz bir şekilde kullanmasını istediğinizde çok önemlidir. Ayrıca güvenlik ve gizlilik nedenleriyle de offline veriler tercih edilebilir, çünkü kullanıcıların verileri cihazlarında tutulur ve dışarıya gönderilmez, bu da veri güvenliğini artırabilir.

    Outsystems ile çevrimdışı veri yönetebilir miyiz?

    OutSystems, uygulamalarınızdaki işlevlerin bir kısmına, hatta tamamına çevrimdışı erişim gerektiren kullanım durumlarını uygulamak için gerekli yetenekleri sağlar. Mobil cihazlarda ve tarayıcıda çalışan uygulamalar için çevrimdışı özellikler mevcuttur (PWA’lar – Progresif Web Uygulamaları kullanıyorsanız ). Örneğin, mobil cihazlarında her zaman İnternet bağlantısı olmayabilen uzak çalışanları destekleyen bir saha hizmeti mobil uygulaması. 

    Bir OutSystems mobil uygulamasını yüklediğinizde, uygulamanın sunucuya bağlantı olmadan çalışması için gerekli olan kullanıcı arayüzü öğeleri ve istemci tarafı mantığı gibi tüm kaynakları zaten içerir. Veriler yerel olarak bir SQLite veritabanında kalıcı hale getirilebilir. Mobil uygulamanızın sunucudaki verilere ve mantığa erişmek için yalnızca ağ bağlantısına ihtiyacı vardır.

    İşte OutSystems ile çevrimdışı veri yönetimi arasındaki ilişki ve nasıl mümkün olduğu hakkında bazı bilgiler:

    1. Yerel Depolama: OutSystems, uygulama geliştiricilerine yerel cihaz depolama alanını kullanarak verileri saklama imkanı sunar. Bu, uygulama tarafından kullanılan verilerin cihazın belleğinde saklanmasını ve çevrimdışı kullanım için erişilebilir olmasını sağlar.

    2. Senkronizasyon: OutSystems uygulamaları, kullanıcı cihazları çevrimdışıyken verileri yerel olarak depolayabilir ve daha sonra bir internet bağlantısı mevcut olduğunda bu verileri sunucuyla senkronize edebilir. Bu, kullanıcıların çevrimdışı çalıştıkları verileri düzenleyebilmelerini ve sonrasında güncellemeleri sunucuyla senkronize edebilmelerini sağlar.

    3. Ofline Uygulama Yapısı: OutSystems uygulamaları, çevrimdışı kullanım için özel olarak tasarlanabilir. Bu, uygulamanın belirli verileri veya işlevleri çevrimdışı olarak kullanabilmesini sağlar.

    4. Veri Senkronizasyonu: OutSystems, sunucu verilerini ve yerel verileri senkronize etmek için özel senkronizasyon mantığı oluşturmanıza olanak tanır. Bu, çevrimdışı cihazlarda yapılan değişikliklerin sunucu verileriyle güncellendiğinden emin olmanıza yardımcı olur.

    OutSystems, genellikle iş uygulamaları ve kurumsal çözümler için kullanılır ve bu tür uygulamalarda çevrimdışı erişim ve veri yönetimi önemli bir gereksinim olabilir. Platform, çevrimdışı verilerin kullanılabilirliğini ve güvenilirliğini artırmak için kullanıcı dostu araçlar ve işlevler sunar. Bu sayede uygulama geliştiricileri, çevrimdışı çalışma gereksinimlerini kolayca karşılayabilirler.

    Çevrimdışı Veri Senkronizasyonunun Uygulanması

    Çevrimdışı veri senkronizasyon mekanizmanızı uygulamaya yönelik önerilen adımlar aşağıdadır.

    Senkronizasyon uygulamasına başlamadan önce iş ihtiyaçlarını analiz edin ve son kullanıcıların kim olduğunu tanımlayın. Uygulamanın hangi koşullar altında çalışması gerektiğini tanımlayın. Bu, uygulamalarınızın karşılaması gereken bağlantı ve veri kapasitesi gereksinimlerini oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

    1. Varlıkları oluşturun ve uyarlayın

    Yerel depolama varlıklarının karmaşık sunucu varlıklarından daha basit olması gerekir. Mobil uygulamanızda hafif bir yerel depolama alanı tasarlamak için veritabanı ilişkilerini denormalize edin . Daha önce tanımladığınız veri gereksinimlerine karşılık gelen nitelikler için basit ilişkileri kullanın. Daha basit yerel varlıkların niteliklerini sunucu varlıklarına eşleyebilmelisiniz.

    Senkronizasyon modellerini analiz edin ve seçin. Yerel depolama ve sunucuda meta veriler ve çakışan veriler için veri yapıları oluşturun. İkili dosyaları desteklemeyi planlıyorsanız, yerel varlıklarda depolama ile yerel dosyalar olarak depolamanın performans etkisini karşılaştırın.

    2. Senkronizasyon mantığını uygulayın

    OutSystems , mobil uygulamalar ile sunucu arasında verileri senkronize etmenizi sağlayan bir senkronizasyon çerçevesi sağlar. Bu çerçeveyle bir senkronizasyon mekanizması uygulamanın ana adımları şunlardır:

    Veri işleme mantığı

    İş verilerini işlemek ve depolamak için mantığı oluşturun. Eylemleri tekli veya çoklu akışlar halinde, kullanım durumunuz için en verimli ve sürdürülebilir olacak şekilde oluşturmalı ve organize etmelisiniz. Amaç, verileri güncelleyen eylemlerin giriş ve çıkış değerlerini tanımlamak ve ardından eylemleri mantığın sunucu veya istemci tarafına yerleştirmektir. Ayrıca çatışmaları tespit etmek için tüm mantığı ve bunları çözecek senaryoları da oluşturmalısınız.

    Başlamak ve özel gereksinimlerinize uyum sağlamak için kullanabileceğiniz örnek veri senkronizasyon modellerinden oluşan bir koleksiyon sunuyoruz .

    Senkronizasyon yapılandırması

    Veri alma, gönderme, işleme ve çakışmaları çözmeye yönelik eylemlerinizi gerçekleştirdikten sonra bunları senkronizasyon çerçevesine yerleştirin. Ardından ağ algılamayı ve uygulama davranışını tanımlayın. Son kullanıcılar senkronizasyonu manuel olarak başlatabiliyorsa TriggerOfflineDataSync işlemini kullanarak senkronizasyonun senkronize olmayan bir çağrı olarak başlatıldığından emin olun.

    3. Güçlü bir kullanıcı deneyimi yaratın

    Bu noktada senkronizasyon mantığınızın çoğunu yerinde tutmalısınız. Bir sonraki adım, senkronizasyon etrafında bir kullanıcı deneyimi oluşturmaktır. Kullanıcı arayüzü ve uygulama davranışı, son kullanıcılara sağlam bir deneyim sağlamalıdır. Son kullanıcılar, üzerinde çalıştıkları verilerin güncel olup olmadığı konusunda ağ durumunun farkında olmalı ve ayrıca senkronizasyon sonuçlarından da haberdar olmalıdır. İlk senkronizasyon iyi düşünülmelidir. Çatışmaların nasıl çözüleceği açık olmalıdır.

    4. Senkronizasyon uygulamanızı test edin

    Senkronizasyon uygulamanızı tanımlanmış iş hedeflerine, kullanım senaryolarına ve ayrıca kullanıcı deneyimine göre test edin. Tarayıcı simülatörü, temel hata ayıklama için iyi çalışır, ancak uygulamanızı birkaç cihaza yüklemeli ve senkronizasyon ile uygulamanın gerçekçi senaryolarda nasıl performans gösterdiğini test etmelisiniz. Uygulamanızın dahili veritabanını kullandığını ve zayıf bağlantı durumunda bile güncellenmesi gerektiğini unutmayın. Bir diğer önemli senkronizasyon testi, son kullanıcıların kullanımı sezgisel olan duyarlı bir uygulamaya sahip olacağını doğrulamaya yönelik bir kullanılabilirlik testidir.

    Çevrimdışı Veri Eşitleme Modelleri

    Salt okunur veriler

    • Salt okunur veriler optimize edildi

    • Verileri oku/yaz, son yazma kazanır

    • Çakışma algılamayla verileri okuma/yazma

    • Verileri bire çok okuma / yazma

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.