OUTSYSTEMS İLE AMCHART KULLANIMI

Forumlar OUTSYSTEMS İLE AMCHART KULLANIMI

  • Bu konu boş.
  • Post
    BAYPM
    Moderatör

    AmCharts Nedir?

    AmCharts, veri görselleştirmesi ve grafikler oluşturma için kullanılan popüler bir JavaScript kütüphanesidir. Web uygulamalarına canlı ve etkileyici grafikler eklemek için kullanılır.

    Özellikleri:

    • Farklı grafik türlerini destekler: çizgi grafikleri, sütun grafikleri, pasta grafikleri, haritalar vb.

    • Zengin özelleştirme seçenekleri sunar.

    • Canlı veri güncellemeleri için uygun bir şekilde kullanılabilir.

    • Duyarlı ve etkileyici kullanıcı arayüzleri oluşturmanıza olanak tanır.

    Kullanım Alanları:

    AmCharts, iş zekası uygulamaları, finansal analiz, veri izleme ve hemen hemen herhangi bir uygulamada verileri görselleştirmek istediğiniz her yerde kullanılabilir.

    OutSystems kullanarak amCharts gibi üçüncü taraf grafik kitaplıklarını kullanmak, görsel grafikler oluşturmanıza ve OutSystems uygulamanızdaki verileri daha anlaşılır hale getirmenize yardımcı olabilir.  OutSystems ile amCharts kullanmanın temel adımlarından bahsedeceğim.

    İlk olarak ihtiyacınız olan Scriptleri sisteminize yüklemeniz gerekmektedir.Bunları amChart sitesinden bulabilirsiniz.

    Daha sonrasında bir block oluşturun ve bu block’a scriptlerinizi ekleyiniz.

    Oluşturduğunuz Blogun içinde sadece bir containera ihtiyacınız var. Yapacağınız chart grafiği bu containerın içinde oluşturacaksınız.

    Chart grafiğiniz için bir dataya ihtiyacınız var ve bunu hangi chartı kullanıyorsanız ona göre getirtmelisiniz.Bu verinizi blogun OnInitialize’inde uygun formata getirebilirsiniz. Bunun için structure oluşturabilirsiniz.

    Blogunuzun bir de OnReady actionına ihtiyacı vardır. Bunu veri işlemide tamamlandıktan sonra yapıyoruz.

    Burada amChart grafiğinin Javascript kodlarını kullanacağız. Bu kodlara kişiselleştirebilirsiniz. Datayı siz gönderiyorsunuz belki tooltip eklemek istersiniz, font size değiştirmek istersiniz, renklerini değiştirmek istersiniz gibi bir sürü özel değişiklik yapmak mümkün burada. 

    Ayrıca Javascriptinize blokta oluşturmuş olduğunuz containerı vermelisiniz. Containerınıza bir isim veriniz ve onu javascriptinize ekleyiniz. Grafiği nerede oluşturacağını göstermek için.

    En son blogunuzu kullanmak istediğiniz sayfanıza yerleştirin ve Chart grafiğinizde göstermek istediğiniz verilerinizi bloga gönderin daha sonra chart grafiğiniz hazır olacaktır.

  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.