OUTSYSTEMS’TA UYGULAMA SEÇİMİ

Forumlar OUTSYSTEMS’TA UYGULAMA SEÇİMİ

  • Post
    BAYPM
    Moderatör

    Bir projeyi geliştirmeye başlamadan önce uygulamamızın kullanım şekli, hangi platformda kullanılacağı, kullanıcıya iyi bir deneyim sunmak gibi bazı faktörlere inceleyerek nasıl geliştireceğimizi belirlemeliyiz. Outsystems yeni bir proje oluştururken bize bazı seçenekler sunar. Bunlar arasında en sık kullanılanlar “Reactive Web App, Tablet App, Mobile App ve Traditional Web App”’dir.

    Uygulamamızı kullanacak kullanıcıya daha iyi bir deneyim sunabilmek ve verimli bir kullanım sağlayabilmek için bu uygulama çeşitleri arasından doğru bir tercih yapmamız ve bu tercihi yapabilmek için bu uygulamaları iyi tanımımız gerekmektedir.

    Traditional Wep App, tarayıcıda çalışan web ve mobil uyumlu responsive uygulamalar geliştirmemizi sağlar. Traditional Web uygulamalarında sunucu tarafında istekler yapılır ve kullanıcıya gösterilir.

    Reactive Web Applerde, tarayıcı üzerisinde bilgisayar, tablet ve mobil fark etmeksizin kullanılabilecek uygulamalardır. Bu uygulamalar kullanıcıya responsive ve interaktif bir kullanıcı deneyimi sunmak için tasarlanmıştır. Traditional uygulamaların yanı sıra, client ve server-side istekler ile kullanıcıya daha iyi bir deneyim sunulur. Bu şekilde bize bir mobil uygulama kullanıyormuşuz gibi bir deneyim sunarlar.

    Mobil Appler, telefonlar için optimize edilmiş native uygulamalardır. Reactive uygulamalar gibi çalışırlar fakat bazı farkları bulunmaktadır. Mobil Appler native olarak derlenebilir ve Android ve IOS cihazlarda kullanıma olanak sağlar. Cordova sayesinde Android ve IOS cihazlarda kamera, konum, biyometrik gibi birçok mobil cihaz donanımına erişmemize ve uygulamamızda kullanmamıza olanak sağlar. Ayrıca PWA(Progressive Web App) özelliği sayesinde bir uygulama yüklemeksizin tarayıcıdan erişime olanak sağlar fakat tarayıcıdan erişimde cihaz donanımına erişiminiz olmayacaktır.

    Tablet Appler’de mobil uygulamalarla aynı özelliklere sahiptir fakat telefonlar yerine tablet cihazları için optimize edilmişlerdir.

    Her bir uygulanmanın kullanım alanına göre avantajları mevcuttur. Aşağdakı görseller aracılığı ile Reactive Web App ile Mobil App  karşılaştırılması yapılmıştır. Bu karşılaştırma sayesinde her iki uygulama arasındaki benzer ve farklı özellikleri daha iyi anlayabilirsiniz:

    Kullanıcıların çoğunlukla bir masaüstü tarayıcısında çalıştırdığı bir uygulama geliştiriyorsanız Reactive Web App sizin için doğru tercih olabilir.

    Bir mobil uygulaması oluşturmak ve kullanıcıların bu uygulamayı App Store veya Google Play aracılığıyla indirmesine olanak tanımak istiyorsanız Phone App veya Tablet App seçmelisiniz.

    Eğer uygulamanıza çevrimdışı erişim verileri depolamanız ve erişmeniz gerekiyorsa, Phone App veya Tablet App’i tercih edebilirsiniz.

    Eğer uygulamanız ile cihazın donanımına erişmeniz gerekiyorsa Phone App veya Tablet App sizin için doğru tercih olacaktır.

     

    Bir uygulama geliştirmeden önce kullanıcıya daha iyi bir deneyim sunabilmek için bu özellikleri dikkate almalı ve seçimimizi buna göre yapmalıyız.

1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • Replies
    BAYPM
    Moderatör
    +
    Up
    0
    ::
    This reply has been marked as private.
1 yanıt görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.