› Forumlar › TOOLBOX İÇİNDE EN SIK KULLANILANLAR 2
- Bu konu 1 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 1 yıl 5 ay önce BAYPM tarafından güncellenmiştir.
- Post
-
Switch
Bir boolean geçiş değişkeni atanabilen bu widget ile iki seçenek kontrol edilir. İki seçenekli bir durum için son kullanıcıya kolaylık sağlar.
Checkbox
Checkbox, son kullanıcının bir seçeneği onaylayıp onaylayamayacağını belirtmek için kullanılır. Değer her zaman boolean değişkeninde saklanmalıdır.
Aşağıdaki örnekte, başvuruya kaydolmak için kabul edilmesi gereken hüküm ve koşullar için onay kutusu kullanılmıştır.
Radio Group
İki veya daha fazla Radio Düğmesini gruplandıran ve son kullanıcıya seçenekler sunan bir pencere öğesidir. Variable, seçilen seçeneğin değerini tutacak şekilde ayarlanır. Genellikle Static Entity’i temsil eden bu değişkenin değeri, kullanıcının hangi Radyo Düğmesini seçtiğine göre kaydedilir.
Aşağıdaki uygulama, kullanıcının istediği mesaj seçeneğini seçmesine izin veren bir Radio Group’a sahiptir.
Dropdown
Dropdown seçeneklerden birini açılır liste oluşturarak seçmeyi sağlayan ve ilgili değişkende saklayan bir widget’tır.
Reactive ve mobil uygulamalar da kullanılmaktadır. Traditional için ComboBox, bununla aynı görevi gerçekleştirir.
Genellikle metin için kullanılan bu widget, bazen görseller ve diğer widget’lar ile birleştirilebilir ve son kullanıcıya daha kullanışlı ve estetik bir arayüz sağlar.
Yukarıda verilen uygulamada, kullanıcının sipariş durumunu açılır listeden seçebileceği bir alan oluşturulmuştur. Bu açılır liste, tanımlanmış bir değişkene atanır ve kaynağı olarak bir Static Entity kullanır.
Upload
Upload, kullanıcının ilgili etki alanı için dosyaları açmasını ve çalışma zamanında veritabanına yüklemesini sağlayan pencere öğesidir.
Aşağıdaki uygulamada Upload aracı, tanıyı yazan doktorun rapor, tetkik, röntgen gibi tıbbi belgeleri yüklemesine olanak sağlıyor.
Button
Button, kullanıcı tarafından tıklandığında bir ekrana veya URL’e yönlendirebilen, bir eyleme neden olabilen ve herhangi bir veriyi kaydedebilen bir pencere öğesidir.
Örneğin aşağıdaki button ile sipariş ekleme kutusu oluşturulmuştur. Kullanıcı bu butona tıkladığında sipariş ekleme ekranına yönlendirilir.
Button aracının aynı uygulama içerisinde başka bir kullanımına örnek olarak aşağıdaki görselde siparişin durumunu değiştirmeye yarayan butonlar verilebilir. Bu sayede Button’un farklı amaçlar için kullanılabileceğini görüyoruz.
İlk başta 3 verilen ancak daha fazla seçenek ekleyebileceğimiz birleştirilmiş butonlara Button Group denir.
Aşağıdaki uygulamada hastanın durumunun doktor tarafından belirtildiği uygulamada üçlü buton grubu kullanılmıştır. Bu sayede hem daha güzel bir arayüz oluşturulmuş hem de kullanıcıya kolaylık sağlanmıştır.
Link
Link, button, text veya herhangi bir widget’ı tıklattığınızda kullanıcıyı başka bir ekrana veya URL’ye göndermek için kullanılan bir araçtır.
Örneğin aşağıdaki uygulamada “Siparişler Ekranı” yazan farklı renkli kısma tıkladığınızda Link widget’ı sayesinde Siparişler ekranına yönlendirileceksiniz.
Popover Menu
Bağlamsal bilgi veya seçenekler sağlamak için kullanılabilen bir kapsayıcı. Kullanıcıya bilgi vermek veya seçeneği göstermek için üzerine tıkladığınızda açılan bir pencere görünür. Bilgiler metin veya liste olarak verilebilir. Anlaşılması gereken veya anlatılması gereken alanlarda kullanıcıya yardımcı olur.
Image
Görüntü, ekran veya blok için bir resim yüklemek için kullanılır. 3 tip resim yükleme seçeneği vardır;
1-) Local Image: Modüle eklenmiş olan bir local image eklemek için kullanılır.
2-) Dış URL: Platform dışında saklanan bir görsele erişmek için kullanılır. Bir URL aracılığıyla erişilir ve ekran oluşturulduğunda, görüntü URL’si o anda işlenir, görüntü getirilir ve ekranda görüntülenir.
3-) Binary Data: Platform veri tabanında ikili veri olarak saklanan bir resimdir.
Icon
Icon, daha iyi bir kullanıcı arayüzü oluşturmak ve eylemleri açıklayan küçük görselleştirmeler sağlamak için kullanılır.
Service Studio’da çok fazla icon bulunmaktadır. Bunların bir kısmı aşağıda gösterilmiştir.
Popup
Kullanıcının ekranında bir açılır pencere oluşturan araçtır. Açma ve kapama ayarı ile ana ekrandan çıkmadan bu pencereye yönlendirilir. Popup oluşturmak reklamlar, bilgilendirmeler veya menü ekranları gibi çeşitli işlevler için kullanılabilir.
Aşağıdaki sipariş ekranında sipariş ekle butonu ile açılan popup sayesinde ana ekranda daha küçük bir pencere ile sipariş oluşturmak mümkündür.
Block
Bloklar, yeniden kullanılabilir ekran öğeleri sağlamak gibi hem kolaylık hem de zaman tasarrufu için kullanılır. Bloklar, bir ekranın veya başka bir bloğun parçası olarak kullanılabilir. Blokların kullanılmasının amacı, yeniden kullanılabilirliği sağlamaktır.
- Replies
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.